Skip to main content

DEKORATIVNI LONCI IN KORITA Z RASTLINAMI
Rastline v dom prinašajo življenje, harmonijo in veselje, ter predstavljajo odlično dekoracijo notranjega ali zunanjega prostora. Najprej pa je potrebno izbrati in pripraviti zanje tudi primerne dekorativne lonce ali korita.

IZBIRA DEKORATIVNIH LONCEV IN KORIT

Glede na stil prostora, terase, vrta ali zunanjo podobo oz. arhitekture objekta se izbere material, velikost, barva in slog dekorativne posode.

Dekorativni lonci so lahko izdelani iz kovine, betona, keramike, umetne mase, lesa, terakote in fiberglasa.

Nekateri dekorativni lonci so odporni tui proti zmrzali, tako lahko zunaj ostanejo skozi vso leto.

KERAMIČNI LONCI

Keramični lonci bodo v kombinaciji s pravim izborom rastlin zagotovo lepo popesrtrili vsak prostor in dvignili kvaliteto vašega bivanja.

Keramični lonci so izdelani iz 100% naravnih materialov in skozi vrsto let kljubujejo različnim vremenskim vplivom. So odporni na UV-svetlobo, nizke temperature ter dizajnerskih linij, ki so večne. Njihov lesk ne zbledi z leti, kot je pri večini ostalih materialov. Keramični lonci so ročno izdelani ter izredno enostavni za čiščenje in vzdrževanje.

FIBERGLAS LONCI

Fiberglas je močan in lahek, kompoziten, visoko dekorativen material. Dizajnerski, fiberglas lonci so izdelani iz steklenih vlaken in prevlečeni z zaključno plastjo. So odporni na UV-svetlobo, nizke temperature in značilnih enostavnih linij. Primerni so tako za notranjo, kot zunanjo uporabo.

DEKORATIVNI LONCI IZ POLIPROPILENA

Izdelani so iz trpežne in kakovostne umetne mase (polipropilen), visokokvaliktetni in dizajnerski. So odporni na udarce, UV-svetlobo in nizke temeperature. Primerni so za notranjo in zunanjo uporabo ter bodo prijetno popestrili vaš prostor.

Okrasni lonec ali korito mora biti večji od lonca, v katerem je rastlina rastla, ko je bila kupljena. Pomembno je tudi, da je okrasni lonec oz. korito dovolj stabilen in težak, da rastlino zlahka vzdrži.

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close