Smreka

Prikaz vseh 8 rezultatov

Smreka

Smreka (Picea abies) je najbolj številčna drevesna vrsta pri nas, ki jo najdemo v vseh gozdovih. Smreka zraste do 60 m visoko. Izjemna drevesa so še nekaj metrov višja. Deblo ima rdečkasto rjavo razdrapano skorjo. Brsti so dolgi do 6 mm. Iglice so dolge 1 do 2,5 cm in so na koncu ošiljene

Naše smreke so gojene smreke na poljih in namenjene kot božična drevesa. Smreke večkrat letno obrezujemo, da postanejo košate in lepo oblikovane. Letni prirastek je nekje 20 do 25 centimetrov, večino naših dreves pa šteje nekje med 5 in 15 let.

 

Naš koncept

Naš koncept temelji na tem, da si božično drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato izkopljemo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedenjsko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša.

Božično drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu ob plačilu. Mi drevo odstranimo iz zemlje posebej za vas, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo. Z dostavami pričnemo na koncu novembra.

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov. drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove.

Drevesa so v naših nasadih nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.