Popust 5%

Lejlandova cipresa – Cupressocyparis leylandii | bonsaj
Cupressocyparis leylandii
Višina: Več velikosti

Od: 230,90

Splošni opis vrste
Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii je hitro rastoče, pokončno zimzeleno drevo. Zraste do petnajst metrov v višino in do štiri metre v širino. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Kratke veje so gosto razraščene in široko razprte. Temno zelene iglice so goste in luskaste. Je nezahtevna vrsta, odporna na škodljivce, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal in je odporna na različne vremenske pogoje.

Leylandova cipresa kot večina cipres dobro prenaša obrezovanje, zato je priljubljena kot oblikovano drevo, na primer v obliki stožca, krogle, krogle na steblu in več krogel oziroma stebel.

Šifra: 184100-26 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Splošni opis vrste
Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii je hitro rastoče, pokončno zimzeleno drevo. Zraste do petnajst metrov v višino in do štiri metre v širino. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Kratke veje so gosto razraščene in široko razprte. Njene iglice so goste, luskaste in temno zelene barve. Je nezahtevna vrsta, odporna proti škodljivcem, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal in je odporna na različne vremenske pogoje.

Leylandova cipresa kot večina cipres dobro prenaša obrezovanje, zato je priljubljena kot oblikovano drevo, na primer v obliki stožca,, kot so oblike so stožci, krogle, krogle na steblu in več krogel oziroma stebel.

Dobro uspeva na sončnih in pol senčnih Legah in ima rada dobro odcedna in vlažna tla.

Primerno okolje

Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii dobro prenaša različne podnebne razmere ter urbani zrak in uspeva tudi v industrijskih okoljih. Posebej dobro uspeva na bogatih tleh in sončnih Legah.

Skrb za drevo

Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii je nezahtevno drevo. Izredno dobro prenaša obrezovanje in je primerno drevo za različne oblike topiarja. Najprimernejši čas za obrezovanje je od sredine aprila do konca avgusta.

Rast drevesa

Leylandova cipresa raste sorazmerno hitro.

Presajanje (posajanje drevesa)

Ker jo je mogoče obrezovati, je primerna tudi za večletno rast v loncu.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Oblika rastline

,

Vrsta vzgoje

,

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

,

Končna širina krošnje

,

Oblika listov / iglic

,

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, , , , , ,

Vrsta rastline

Oblika rastline

,

Vrsta vzgoje

,

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

,

Končna širina krošnje

,

Oblika listov / iglic

,

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, , , , , ,