Popust 5%

Fotinija – Photinia serrulata “Red Robin” | višina debla 180 – 220 cm + krošnja
Photinia serrulata "Red Robin"
Višina: Več velikosti

Od: 125,90

Splošni opis vrste
Fotinija ali Photinia serrulata”Red Robin” je majhno, pokončno, zimzeleno grmičevje, ki zraste do tri metre v višino in do dva metra v širino. Ima dolge in pokončne veje, grmičaste rasti. Fotinijini listi, veliki do petnajst centimetrov, so v mladi dobi pisani, rdeče-vijolični, v starejši pa dobi ozelenijo. Cveti maja in junija z majhnimi, belimi cvetovi. Je srednje hitro rastoča grmovnica, ki je priljubljena tudi kot živa meja.

Opis

Splošni opis vrste
Fotinija ali Photinia serrulata”Red Robin” je majhno, pokončno, zimzeleno grmičevje, ki zraste do tri metre v višino in do dva metra v širino. Ima dolge in pokončne veje, grmičaste rasti. Fotinijini listi, veliki do petnajst centimetrov, so v mladi dobi pisani, rdeče-vijolični, v starejši dobi pa ozelenijo. Cveti maja in junija z majhnimi, belimi cvetovi. Je srednje hitro rastoča grmovnica, ki je priljubljena tudi kot živa meja.

Fotinija dobro prenaša obrezovanje in ima rada rahlo vlažna tla. Najbolje uspeva na sončnih in pol senčnih Legah. Sicer dobro prenaša različne vremenske pogoje in tudi urbano okolje.

Primerno okolje

Fotinija ali Photinia serrulata”Red Robin” dobro uspeva na sončnih Legah in pol senčnih Legah. Velja za nezahtevna vrsto, primerno tudi za urbano okolje.

Skrb za drevo

Fotinija ali Photinia serrulata”Red Robin” je nezahtevno drevo, ki izredno dobro prenaša obrezovanje.

Rast drevesa

Fotinija ali Photinia serrulata”Red Robin” je nizko, a hitro rastoča grmovnica, ki na senčnih in polsenčnih Legah raste počasneje kot na sončnih rastiščih. Na leto lahko zraste tudi do 30 centimetrov.

Presajanje (posajanje drevesa)

Fotinija dobro prenaša presajanje. Zaradi majhnosti je primerna tudi za večletno rast v loncu oziroma manjših vrtovih.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Oblika rastline