Popust 5%

arizonska cipresa “Fastigiata” – bonsaj
Cupressus arizonica "Fastigiata"
Višina: 150 - 200 cm

Original price was: 199,90€.Current price is: 179,91€. 170,92

Arizonska cipresa »Fastigiata« ali Cupressus arizonica »Fastigiata« je pokončno, enakomerno, ozko in stebrasto zimzeleno drevo. Zraste lahko do deset metrov v višino in do dva metre v širino. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Kratke veje so gosto razraščene in široko razprte. Sivo-zelene iglice so goste in luskaste. Je nezahtevna vrsta, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal in je odporna na različne vremenske pogoje. Njeni plodovi so okrogli, temno rjavi storži, veliki do tri centimetre. Arizonska cipresa kot večina cipres dobro prenaša obrezovanje, zato je priljubljena kot oblikovano drevo, na primer v obliki stožca, krogle, krogle na steblu in več krogel oziroma stebel.

Drevo je oblike bonsaj. Bonsaj je počasi rastoče okrasno drevo, oblikovano na oblačke. Kljub starosti, drevo vzgojeno v bonsaj ohranja manjšo velikost.

Trenutno nedobavljivo

Opis

Arizonska cipresa »Fastigiata« ali Cupressus arizonica »Fastigiata« je pokončno, enakomerno, ozko in stebrasto zimzeleno drevo. Zraste lahko do deset metrov v višino in do dva metre v širino. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Kratke veje so gosto razraščene in široko razprte. Sivo-zelene iglice so goste in luskaste. Je nezahtevna vrsta, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal in je odporna na različne vremenske pogoje. Njeni plodovi so okrogli, temno rjavi storži, veliki do tri centimetre.
Arizonska cipresa kot večina cipres dobro prenaša obrezovanje, zato je priljubljena kot oblikovano drevo, na primer v obliki stožca, krogle, krogle na steblu in več krogel oziroma stebel.
Dobro uspeva na sončnih in pol senčnih legah in ima rada dobro odcedna in vlažna tla.

Primerno okolje

Arizonska cipresa »Fastigiata« ali Cupressus arizonica »Fastigiata« dobro prenaša različne podnebne razmere ter urbani zrak in uspeva tudi v industrijskih okoljih. Posebej dobro uspeva na bogatih tleh in sončnih legah.

Skrb za drevo

Arizonska cipresa »Fastigiata« ali Cupressus arizonica »Fastigiata« je nezahtevno drevo. Izredno dobro prenaša obrezovanje in je primerno drevo za različne oblike topiarja. Najprimernejši čas za obrezovanje je od sredine aprila do konca avgusta.

Rast drevesa

Arizonska cipresa raste zmerno-hitro.

Presajanje (posajanje drevesa)

Ker jo je mogoče obrezovati, je primerna tudi za večletno rast v loncu.

Višina drevesa

Drevo je oblikovano v bonjsa in je visoko med 150 in 200 cm

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

,

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

, ,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

,

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

, ,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja