Popust 5%

avstrijski črni bor
Pinus nigra "Austriaca"
Višina: 125 - 150 cm

Original price was: 165,90€.Current price is: 149,89€. 142,40

Črni bor ali Pinus nigra je veliko pokončno zimzeleno drevo, ki zraste do petindvajset metrov v višino in do osem metrov v širino. Krošnja je sprva stožčasta, kasneje široka in precej neenakomerna. Široko razprte veje so precej vodoravne imajo močno strukturo. Trdne, močne in ošiljene iglice rastejo po dve na pecelj in tvorijo temno zelene barve in bodičaste šope. Njegovi plodovi, rjavi storži, veliki od štiri do osem centimetrov, zorijo 2 leti in so jajčaste oblike. Bor v večini cveti v mesecu aprilu. Najbolje uspeva na suhih in odcednih tleh.

Šifra: 139121-4916 Kategorije: , , Oznaki: ,

Opis

Črni bor ali Pinus nigra je veliko pokončno zimzeleno drevo, ki zraste do petindvajset metrov v višino in do osem metrov v širino. Krošnja je sprva stožčasta, kasneje pa široka in dokaj neenakomerna. Široko razprte veje so precej vodoravne in z močno strukturo. Trdne, močne in ošiljene iglice rastejo po dve na pecelj. Temno zelene bodičaste iglice tvorijo šope. Jajčasti rjavi plodovi, storži, zorijo 2 leti in so veliki od štiri do osem centimetrov. Bor v večini cveti aprila. Najbolje uspeva na suhih in odcednih tleh. Črni bor dobro uspeva na sončnih legah. Je nezahtevna vrsta, primerna tudi za urbano okolje. Posebej dobro uspeva v priobalnem pasu, kjer so tla suha in je veliko sonca.

Primerno okolje

Črni bor ali Pinus nigra dobro uspeva na sončnih legah. Je nezahtevna vrsta, primerna tudi za urbano okolje. Posebej dobro uspeva v priobalnem pasu.

Skrb za drevo

Črni bor ali Pinus nigra je nezahtevno drevo. Obrezujemo ga samo v izrednih primerih, ko postane prevelik oziroma želimo nekoliko popraviti krošnjo, saj ne prenaša dobro obrezovanja. Bor obrezujemo drugače kot večino iglavcev, in sicer samo vršičke..

Rast drevesa

Črni bor je srednje hitro rastoče, okrasno drevo. Na senčnih in polsenčnih legah raste počasneje kot na sončnih rastiščih.

Presajanje (posajanje drevesa)

Bor v mladi dobi precej dobro prenaša presajanje. Zaradi ne prehitre rasti je primeren tudi za večletno rast v loncu.

Višina drevesa

To drevo ima naravno obliko, razvejanost se začne že pri dnu drevesa. Drevo je visoko med 125 in 150 cm.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja