Popust 5%

siva atlaška cedra
Cedrus atlantica "Glauca"
Višina: 125 - 150 cm

Original price was: 163,00€.Current price is: 148,90€. 141,45

Atlaška cedra »Glauca« ali Cedrus atlantica »Glauca« je visoko, pokončno in precej počasi rastoče zimzeleno drevo, ki zraste do dvajset metrov v višino in do šest metrov v širino. Ovalna oziroma stožčasta krošnja ima precej vodoravne veje. Kratke, ostre in koničaste iglice so velike od dva do tri centimetre in sivo-modre barve. Atlaška cedra cveti jeseni, od septembra do oktobra. Ima ovalne plodove, temno zeleno oziroma rjave storže s širokimi luskami, ki navadno razpadejo že na drevesu. Atlaška cedra »Glauca« je nezahtevno, trpežno, dolgoživeče in prilagodljivo drevo, ki uspeva tudi v urbanih okoljih.

Šifra: 160102-9916 Kategorije: , , Oznaki: ,

Opis

Atlaška cedra »Glauca« ali Cedrus atlantica »Glauca« je visoko, pokončno in precej počasi rastoče zimzeleno drevo, ki zraste do dvajset metrov v višino in do šest metrov v širino. Ovalna oziroma stožčasta krošnja ima dokaj vodoravne veje. Kratke, ostre in koničaste iglice so velike od dva do tri centimetre in sivo-modre barve. Atlaška cedra »Glauca« cveti jeseni, od septembra do oktobra. Ima ovalne plodove, temno zeleno oziroma rjave storže s širokimi luskami, ki navadno razpadejo že na drevesu. Atlaška cedra je nezahtevno, trpežno, dolgoživeče in prilagodljivo drevo, ki uspeva tudi v urbanih okoljih.

Primerno okolje

Atlaška cedra »Glauca« je precej odporna na različne podnebne razmere. Dobro prenaša urbani zrak in uspeva tudi v industrijskih okoljih. Posebej dobro uspeva na bogatih tleh in sončnih legah. Zaradi počasne in manjše končne rasti je primerna za vse vrste prostorov, kot daljšo rast v dekorativnem loncu.

Skrb za drevo

Atlaška cedra »Glauca« je nezahtevno drevo in ne potrebuje posebne nege.

Rast drevesa

Je počasi rastoče drevo, ki v višino ne preseže dvajset metrov in je izredno primerna kot osrednje drevo na večjih dvoriščih.

Presajanje (posajanje drevesa)

Atlaška cedra »Glauca« relativno dobro prenaša presajanje. Zaradi počasne rasti je primerna tudi za večletno rast v loncu.

Višina drevesa

To drevo ima naravno obliko, razvejanost se začne že pri dnu drevesa. Drevo je visoko med 125 in 150 cm.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

, ,

Barva Cvetov

,

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

, ,

Barva Cvetov

,

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja