Popust 5%

lejlandova cipresa – bonsaj
Cupressocyparis leylandii "Castlewellan Gold"
Višina: 150 - 200 cm

Original price was: 329,90€.Current price is: 290,90€. 276,36

Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii je hitro rastoče, pokončno zimzeleno drevo. Zraste do petnajst metrov v višino in do štiri metre v širino. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Kratke veje so gosto razraščene in široko razprte. Temno zelene iglice so goste in luskaste. Je nezahtevna vrsta, odporna na škodljivce, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal in je odporna na različne vremenske pogoje. Leylandova cipresa kot večina cipres dobro prenaša obrezovanje, zato je priljubljena kot oblikovano drevo, na primer v obliki stožca, krogle, krogle na steblu in več krogel oziroma stebel.

Drevo je oblikovano v obliki bonsaja. Visko je med 150 in 200 cm.

Opis

Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii je hitro rastoče, pokončno zimzeleno drevo. Zraste do petnajst metrov v višino in do štiri metre v širino. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Kratke veje so gosto razraščene in široko razprte. Njene iglice so goste, luskaste in temno zelene barve. Je nezahtevna vrsta, odporna proti škodljivcem, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal in je odporna na različne vremenske pogoje. Leylandova cipresa kot večina cipres dobro prenaša obrezovanje, zato je priljubljena kot oblikovano drevo, na primer v obliki stožca,, kot so oblike so stožci, krogle, krogle na steblu in več krogel oziroma stebel. Dobro uspeva na sončnih in pol senčnih legah in ima rada dobro odcedna in vlažna tla.

Primerno okolje

Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii dobro prenaša različne podnebne razmere ter urbani zrak in uspeva tudi v industrijskih okoljih. Posebej dobro uspeva na bogatih tleh in sončnih legah.

Skrb za drevo / rastlino

Leylandova cipresa ali Cupressocyparis leylandii je nezahtevno drevo. Izredno dobro prenaša obrezovanje in je primerno drevo za različne oblike topiarja. Najprimernejši čas za obrezovanje je od sredine aprila do konca avgusta.

Rast drevesa / rastline

Leylandova cipresa raste sorazmerno hitro.

Presajanje (posajanje)

Ker jo je mogoče obrezovati, je primerna tudi za večletno rast v loncu.

Višina drevesa / rastline

Drevo je oblikovano v obliki bonsaja. Visko je med 150 in 200 cm. Višina rastline se meri skupaj z loncem.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

,

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

,

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

Čas cvetenja

,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja