Popust 5%

navadna bukev – Fagus sylvatica “Purple Fountain” | razvejana oblika
Fagus sylvatica "Purple Fountain"
Višina: Več velikosti

Od: 164,90

Splošni opis vrste
Povešena rdečelistna bukev ali Fagus sylvatica “Purple Fountain” je izredno dekorativno majhno listopadno drevo. Končna višina drevesa je od pet do sedem metrov, ozka in neenakomerna krošnja pa ima širino do treh metrov. Enostavni, široki in ovalni listi, veliki od pet do deset centimetrov, so spomladi temno rdeči, jeseni pa temno vijolično-rjavi. Poleg izrazite barve listov, zaradi katerih je videti zelo posebna, je zelo zanimiva tudi nepravilno oblikovana krošnja s povešenimi vejami. Njen habitus je vseeno bolj stebrast kot pri povešeni bukvi. Bukev cveti maja, plodovi pa dozorijo pozno jeseni.

Šifra: 210106-11 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Splošni opis vrste
Povešena rdečelistna bukev ali Fagus sylvatica “Purple Fountain je izredno dekorativno majhno listopadno drevo. Končna višina drevesa je od pet do sedem metrov, ozka in neenakomerna krošnja pa ima širino do treh metrov. Enostavni, široki in ovalni listi, veliki od pet do deset centimetrov. Poleg izrazite barve listov zaradi katerih je videti zelo posebna, je zelo zanimiva tudi nepravilno oblikovana krošnja s povešenimi vejami. Njen habitus je vseeno bolj stebrast kot pri povešeni bukvi. Cveti maja, plodovi pa dozorijo pozno jeseni.

Povešena rdečelistna bukev je izrazito dekorativno drev, primerno za daljšo rast v okrasnem loncu, raste počasi. Zaradi manjše rasti je primerna tudi manjše vrtove in atrije ter kot soliterno oziroma osrednje drevo vašega vrta.

Primerno okolje

Dobro uspeva na bogatih, svežih in zmerno vlažnih tleh in je primerna tudi za manjše Prostore. Dobro uspeva na sončnih in pol senčnih rastiščih.

Skrb za drevo

Povešena rdečelistna bukev je nezahtevno drevo. Po potrebi odstranjujemo poškodovane veje.

Rast drevesa

Povešena rdečelistna bukev raste počasi in uspeva na vseh vrstah vrtnih tal. Najbolje uspeva na svežih in globokih, rahlih in odcednih, s kalcijem in humusom bogatih tleh.

Presajanje (posajanje drevesa)

Najboljši čas za saditev povešene rdečelistne bukve je enak kot pri ostalih bukvah, zgodaj spomladi. Povešeno bukev lahko zaradi počasne rasti za več let posadimo tudi v dekorativni lonec.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

, ,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,

Vrsta rastline

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

, ,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,