Popust 5%

stebrasti gaber “Fastigiata”
Carpinus betulus "Fastigiata"
Višina: 450 - 500 cm

Original price was: 670,00€.Current price is: 600,90€. 570,86

Stebrasti gaber “Fastigiata” ali Carpinus betulus “Fastigiata” ima enakomerno raščeno široko ovalno oziroma kroglasto krošnjo. Temno zeleni mladi listi se jeseni obarvajo rumeno. Navadni gaber cveti aprila. Izredno dobro prenaša striženje in obrezovanje, zato je zelo primeren za žive meje.  Dobro uspeva na bogatih, svežih in zmerno vlažnih tleh. Najdemo ga tudi na poplavnih tleh. Dobro prenaša senco, saj je sencozdržna vrsta. Je pionirska vrsta in pomaga pri obnovi degradiranih površin, saj izboljšuje kakovost tal.

Šifra: 346102-1557 Kategorije: , , Oznaki: ,

Opis

Stebrasti gaber “Fastigiata” ali Carpinus betulus “Fastigiata” je srednje hitro rastoče listopadno drevo. Ima enakomerno raščeno široko ovalno oziroma kroglasto krošnjo. Temno zeleni mladi listi se jeseni obarvajo rumeno. Navadni gaber cveti aprila. Izredno dobro prenaša striženje in obrezovanje, zato je zelo primeren za žive meje.  Dobro uspeva na bogatih, svežih in zmerno vlažnih tleh. Najdemo ga tudi na poplavnih tleh. Dobro prenaša senco, saj je sencozdržna vrsta. Je pionirska vrsta in pomaga pri obnovi degradiranih površin, saj izboljšuje kakovost tal.

Primerno okolje

Gaber dobro uspeva na bogatih, svežih in zmerno vlažnih tleh. Najdemo ga tudi na poplavnih tleh. Ne prenaša zbitih tal. Dobro prenaša senco, saj je sencozdržna vrsta. Najbolj idealne razmere za njegovo rast nudi zmerno vlažna, rahlo kisla, rodovitna in vlažna zemlja.

Skrb za drevo

Navadni gaber je odporen na veter in zmrzal. Gre za nezahtevno drevo, ki je primerno tudi za mestno okolje in dobro prenaša različne tipe tal.

Rast drevesa

Rast navadnega gabra javorja v obliki bonsaja je srednje hitra.

Presajanje (posajanje drevesa)

Gaber je najbolje saditi jeseni. Za najboljše pogoje za razvoj ga je treba posaditi na sončno do polsenčno mesto, čeprav se dobro razvija tudi v popolni senci.

Višina drevesa

Drevo je visoko med 450 in 500 cm.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Čas plodenja

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Čas plodenja

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , ,

Tip sajenja