Popust 5%

Ostrolistni javor – Acer platanoides “Crimson Sentry” | razvejana oblika
Acer platanoides "Crimson Sentry"
Višina: Več velikosti

Od: 110,90

Splošni opis vrste
Acer platanoides, vrsta Crimson Sentry, oziroma ostrolistni javor je manjše, pokončno in počasi rastoče okrasno drevo. Ostrolistni javor je listopadno drevo, ki ima podolgovato oziroma kroglastno gosto krošnjo. Njegova Končna višina je med sedem in osem metrov, širina pa med dvema in tremi metri. Mladi listi so živo vijolični ali rdeči in se kasneje obarvajo temno rdeče-črno. Pet- do sedemkrpi listi so široko dlani in veliki okoli petnajst centimetrov. So izrazito široki, ozki, grobi in nazobčani ter temno rdeče-vijolične barve. Crimson Sentry cveti od aprila do maja. Rad ima sončne in polsenčne lege. Glede tal ni zahteven, raje pa ima bogata in vlažna tla.

Šifra: 100191-11 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Splošni opis vrste
Acer platanoides, podvrsta Crimson Sentry, oziroma ostrolistni javor je manjše, pokončno in počasi rastoče okrasno drevo. Ostrolistni javor je listopadno drevo, ki ima podolgovato oziroma kroglastno in gosto krošnjo. Njegova Končna višina je med sedem in osem metrov, širina pa med dvema in tremi metri. Mladi listi so živo vijolični do rdeči in se kasneje obarvajo temno rdeče-črno. Pet- do sedemkrpi listi so širokodlani in veliki okoli petnajst centimetrov. So izrazito široki, ozki, grobi in nazobčani ter temno rdeče-vijolične barve. Crimson Sentry cveti od aprila do maja. Rad ima sončne in polsenčne lege. Glede tal ni zahteven, raje pa ima bogata in vlažna tla.

Ta vrsta japonskega javorja bo pravi navdih za vaše okolje in popestritev vegetacije v vašem vrtu, saj gre za zelo privlačno okrasno drevo. Listi niso tako temni kot pri vrsti Crimson king. Je izredno odporen na različne škodljivce in morebitne bolezni.

Primerno okolje

Javor Crimson Sentry ima izrazito plitve korenine, zato ga lahko suša precej hitro prizadene. Najbolj mu ustreza sončna ali polsenčna Lega. Idealna tla za pahljačasti javor so sveža, vlažna, rahla in prepustna. Čeprav je prilagodljiv, pa ne uspeva na težkih glinastih tleh, ki so neprepustna za vodo.

Gre za nezahtevno drevo, ki je primerno tudi za mestno okolje in dobro prenaša različne tipe tal. Najbolj mu ustreza zmerno vlažna, rahlo kisla, rodovitna in dobro odcedna Zemlja. Najbolje uspeva, če ni izpostavljen močnemu vetru ali neposrednemu soncu. Javor Crimson Sentry je primeren tudi za dolgotrajnejšo rast v primerno velikem okrasnem loncem.

Skrb za drevo

Javor Crimson Sentry je primeren za urbana okolja, saj dobro prenaša toploto in sušo. Glede izbire tal ni zahteven. Uspeva v osnovnih pogojih, poleg tega pa ga je enostavno vzdrževati, če jih posadimo na ustreznem mesto v ustreznem podnebju.

Rast drevesa

Crimson Sentry raste od zmerno hitro do počasi. Letni prirast v normalnih pogojih je med petnajstimi in dvajsetimi centrimetri.

Presanjanje (sajenje drevesa)

Drevo je priporočljivo saditi spomladi ali jeseni, ko so temperature razmeroma blage. Javor Crimson Sentry je primeren za vse vrste zemlje, bolj ustreza pa mu precej vlažna podlaga. Posebej dobro uspeva na rahlih, svežih in mineralno bogatih tleh. Pred zasaditvijo v zemljo ga je dobro za deset minut namočiti v vodo.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

,

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,

Vrsta rastline

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

,

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,