Popust 5%

magnolija – Magnolia grandiflora “Goliath ” | višina stebla 120 – 140 cm + krošnja
Magnolia grandiflora "Goliath "
Višina: Več velikosti

800,90 760,85

Velecvetna zimzelena magnolija ali Magnolia “Grandiflora” je majhno, grmasto, široko, izredno okrasno drevo, ki zraste do osem metrov v višino in do okoli štiri metre v širino. Listi so temno zelene barve, spodaj rahlo dlakavi ter veliki do 20 centimetrov. Široka krošnja je razprta in razvejana. Posebnost velecvetne magnolije so veliki cvetovi smetanove barve, ki cvetijo junija. Dobro uspeva v globokih, humoznih tleh ter sončnih in polsenčnih Legah.

Šifra: 368107-2557-5 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Velecvetna, zimzelena magnolija ali Magnolia “Grandiflora” je majhno, grmasto, široko, izredno okrasno drevo, ki zraste do osem metrov v višino in do okoli štiri metre v širino. Listi so temno zelene barve, spodaj rahlo dlakavi ter veliki do 20 centimetrov. Široka krošnja je razprta in razvejana. Posebnost velecvetne magnolije so veliki cvetovi, smetanove barve, ki cvetijo junija. Dobro uspeva v globokih, humoznih tleh ter sončnih in polsenčnih Legah.

Pomembno je, da je zavarovana pred pretiranim vetrom. Najprimernejši čas za posaditev je spomladi, pred cvetenjem.

Primerno okolje

Velecvetna zimzelena magnolija najbolje uspeva na sončnih in polsenčnih Legah. Pomembno je, da mlado drevo ni izpostavljeno premočnemu vetru, zato jo sadimo v zavetrne lege.

Skrb za drevo

Magnolije so prezimno trdne rastline. Sadimo jih na stalna mesta, saj imajo plitev koreninski sistem. Glede nege niso zahtevne in so enostavne za vzdrževanje. Obrezovanje, če se zanj odločimo, je najprimernejše po ali pa zgodaj pred cvetenjem.

Rast drevesa

Je nizko in počasi rastoče drevo oziroma grm. Magnolijine veje so razvejane in tvorijo lepe krošnje, zato dodatnega obrezovanje ne potrebujejo in so iz tega vidika enostavne za negovanje.

Presajanje (posajanje drevesa)

Magnoliji ustreza sajenje spomladi. Izkopavanje in presajanje slabo prenaša. Zaradi morebitnih Težav pri presajanju je dobro, da je drevo že od začetka v dovolj velikem okrasnem loncu, kjer bo raslo tudi v odrasli dobi.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

,

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

,

Obseg debla v cm

Vrsta rastline

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

,

Čas cvetenja

Plodovi

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

,

Obseg debla v cm