Popust 5%

Okrasna sliva “Nigra”
Prunus cerasifera "Nigra"
Višina: 200 - 250 cm

Original price was: 89,90€.Current price is: 80,91€. 76,87

Okrasna sliva ali Prunus cerasifera »Nigra« je manjše, košato listopadno, dekorativno drevo, ki zraste od tri do štiri metre v višino. Gre za dokaj široko razrastlo, lahko tudi večdebelno drevo, ki doseže do tri metre v širino. Rdeči listi jajčaste oblike so veliki od pet do sedem centimetrov. Cveti zgodaj spomladi in ima preproste, nežno rožnate cvetove. Je manjše drevo, ki lahko v odraslosti dobro prenaša tudi sušnejša obdobja. Uspeva na sončnih ali polsenčnih rastiščih. Glede tal ni zahtevna: najbolj ji ustrezajo vlažna, vendar dobro izsušena rodovitna tla. Pogosto se uporablja za manjše vrtove ali kot ulično drevo. Ima sladko-kiselkaste plodove.

Šifra: 409108-1018 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Okrasna sliva ali Prunus cerasifera »Nigra« je manjše, košato listopadno, dekorativno drevo, ki zraste od tri do štiri metre v višino. Gre za dokaj široko razrastlo, lahko tudi večdebelno drevo, ki doseže do tri metre v širino. Rdeči listi jajčaste oblike so veliki od pet do sedem centimetrov. Cveti zgodaj spomladi in ima preproste, nežno rožnate cvetove. Je manjše drevo, ki lahko v svoji odraslosti dobro prenaša tudi sušnejša obdobja. Uspeva na sončnih ali polsenčnih rastiščih. Glede tal ni zahtevna: najbolj ji ustrezajo vlažna, vendar dobro izsušena rodovitna tla. Pogosto se uporablja za manjše vrtove ali kot ulično drevo. Ima sladko-kiselkaste plodove. Lubje je privlačno, saj je temno rdeče, svetleče, kasneje dobi rahlo kovinski pridih. Okrasna sliva dobro prenaša slano, a ima rada toplo rastna področja in je izredno primerna tudi za rast v urbanih okoljih.

Primerno okolje

Okrasna sliva je nezahtevno drevo. Najbolj ji ustrezajo sončna ali polsenčna rastišča. Uspeva v vseh vrstah tal, najraje pa ima vlažna, bogata in ilovnata tla. Je odporna na pozebo in poletno sušo, najbolj pa ji ustrezajo sončne in toplejše lege.

Skrb za drevo

Okrasna sliva ni zahtevno drevo, zato z njo ne boste imeli preveliko dela.

Rast drevesa

Gre za srednje hitro rastoče drevo oziroma večji grm, ki uspeva na vseh vrstah vrtnih tal. Najbolj ji ustrezajo sveža in globoka, rahla in odcedna, s kalcijem in humusom bogata tla.

Presajanje (posajanje drevesa)

Okrasno slivo je najbolje saditi pozno jeseni do zgodaj spomladi. Zaradi manjše rasti je primerna tudi za večletno rast v primerno velikem okrasnem loncu.

Višina drevesa

Drevo je visoko med 200 in 250 cm.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Užitnost plodov

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Užitnost plodov

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja