Popust 5%

robinija (neprava akacija) “Umbraculifera” – na deblu
Robinia pseudoacacia "Umbraculifera"
Višina: višina debla 180 - 220 cm + krošnja

Original price was: 139,90€.Current price is: 125,91€. 119,62

Robinija ali neprava akacija s kroglasto krošnjo oziroma Robinia pseudoacacia je izredno dekorativno,  pokončno, košato listopadno drevo, katerega višino določa cepilno mesto. Ima kroglasto krošnjo in svetlo zelene liste, ki so jeseni tudi rahlo rumenkasti. Končna višina drevesa je odvisna od cepilnega mesta. Akacija cveti od maja do junija in imajo dolge in tanke plodove v obliki strokov, v katerih so fižolasta semena. Je izredno trpežno in hvaležno  drevesa, ki dobro prenaša mestno okolje, sušo, vročino in mraz.

To drevo je oblikovano na višjem deblu, vzgoji pa se reče standard. Deblo meri v višino od 180 – 220 cm, končni višini pa se doda še krošnja.

Trenutno nedobavljivo

Opis

Robinija ali neprava akacija s kroglasto krošnjo oziroma Robinia Pseudoacacia je izredno dekorativno, pokončno, košato, listopadno drevo. Ima enakomerno kroglasto krošnjo in svetlo zelene liste, ki so jeseni tudi rahlo rumenkasti. Končna višina drevesa je odvisna od cepilnega mesta, širina krošnje pa doseže do tri metre.  Akacija cveti od maja do junija in imajo dolge in tanke plodove v obliki strokov, v katerih so fižolasta semena. Je izredno trpežno in hvaležno  drevo, ki dobro prenaša mestno okolje, sušo, vročino in mraz.

Je priljubljeno drevo ob sprehajališčih, na dovozih, parkiriščih in ob cestah, kjer je manj prostora. Priporočljivo jo je saditi v zavetne lege, saj ne prenaša močnih vetrov. Akacija zelo dobro prenaša obrezovanje. Kompaktno krošnjo vzdržujemo z vsakoletno spomladansko rezjo po koncu nevarnosti slane.

Primerno okolje

Robinija ali neprava akacija dobro prenaša sušo, mestno okolje, vročino oziroma ostale vremenske pogoje, razen prevelikega vetra.  Dobro uspeva na bogatih, svežih, zmerno vlažnih, humoznih in propustnih tleh. Je izredno nezahtevno okrasno drevo, ki je primerno tudi za rast v dekorativnem loncu. Mlade rastline je sicer priporočljivo zaščititi pred pozebo in jim nuditi poleti zadostno količino vode. Je priljubljeno okrasno, urbano drevo ob sprehajališčih, na dovozih, parkiriščih in ob cestah, kjer je manj prostora.

Skrb za drevesa / rastline

Mlade rastline je sicer priporočljivo zaščititi pred pozebo in jim nuditi poleti zadostno količino vode. Sicer pa je drevo nezahtevno kar se tiče nege in skrbi zanj. Robinija ali neprava akacija izredno dobro prenaša rez.

Rast dreves / rastlin

S cepilno tehniko določimo končno višino drevesa, ki sčasoma ne raste več v višino. Najbolje uspeva na svežih in globokih, rahlih in odcednih, s kalcijem in humusom bogatih tleh. Akacija se pogosto uporablja pri oblikovanju in urejanju okolice različnih vrtov in mestnih območij.

Presajanje (posajanje)

Najboljši čas za saditev akacije je zgodaj spomladi. Več hranil spodbudi aktivno rast mladih vejic in poganjkov, od katerih bo večina zamrzne s prihodom prve zime. Najustreznejša je zmerna in ne prevelika vlaga. Zaradi cepljenja je primeren za trajno rast v večjem okrasnem loncu.

Višina drevesa / rastline

To drevo je oblikovano na višjem deblu, vzgoji pa se reče standard. Deblo meri v višino od 180 – 220 cm, končni višini pa se doda še krošnja.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Latinsko ime

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Čas plodenja

,

Užitnost plodov

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja

Latinsko ime

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

,

Barva listov / Iglic

,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Čas plodenja

,

Užitnost plodov

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja