Popust 5%

velecvetna magnolija “Gallisoniensi”
Magnolia grandiflora "Gallisoniensi"
Višina: 80 - 100 cm

Original price was: 90,00€.Current price is: 82,90€. 78,75

Velecvetna zimzelena magnolija ali Magnolia »Grandiflora« je majhno, grmasto, široko, izredno okrasno drevo, ki zraste do osem metrov v višino in do okoli štiri metre v širino. Listi so temno zelene barve, spodaj rahlo dlakavi ter veliki do 20 centimetrov. Široka krošnja je razprta in razvejana. Posebnost velecvetne magnolije so veliki cvetovi smetanove barve, ki cvetijo junija. Dobro uspeva v globokih, humoznih tleh ter sončnih in polsenčnih legah.

Šifra: 368106-4918 Kategorije: , , Oznaki: ,

Opis

Velecvetna, zimzelena magnolija ali Magnolia »Grandiflora« je majhno, grmasto, široko, izredno okrasno drevo, ki zraste do osem metrov v višino in do okoli štiri metre v širino. Listi so temno zelene barve, spodaj rahlo dlakavi ter veliki do 20 centimetrov. Široka krošnja je razprta in razvejana. Posebnost velecvetne magnolije so veliki cvetovi, smetanove barve, ki cvetijo junija. Dobro uspeva v globokih, humoznih tleh ter sončnih in polsenčnih legah. Pomembno je, da je zavarovana pred pretiranim vetrom. Najprimernejši čas za posaditev je spomladi, pred cvetenjem.

Primerno okolje

Velecvetna zimzelena magnolija najbolje uspeva na sončnih in polsenčnih legah. Pomembno je, da mlado drevo ni izpostavljeno premočnemu vetru, zato jo sadimo v zavetrne lege.

Skrb za drevo

Magnolije so prezimno trdne rastline. Sadimo jih na stalna mesta, saj imajo plitev koreninski sistem. Glede nege niso zahtevne in so enostavne za vzdrževanje. Obrezovanje, če se zanj odločimo, je najprimernejše po ali pa zgodaj pred cvetenjem.

Rast drevesa

Je nizko in počasi rastoče drevo oziroma grm. Magnolijine veje so razvejane in tvorijo lepe krošnje, zato dodatnega obrezovanje ne potrebujejo in so iz tega vidika enostavne za negovanje.

Presajanje (posajanje drevesa)

Magnoliji ustreza sajenje spomladi. Izkopavanje in presajanje slabo prenaša. Zaradi morebitnih težav pri presajanju je dobro, da je drevo že od začetka v dovolj velikem okrasnem loncu, kjer bo raslo tudi v odrasli dobi.

Višina drevesa

Drevo je visoko med 80 in 100 centimetrov.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

, ,

Barva listov / Iglic

,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Čas plodenja

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

, ,

Barva listov / Iglic

,

Barva Cvetov

Čas cvetenja

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Čas plodenja

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , ,

Tip sajenja