Česmin – Berberis ottawensis “Superba” | oblika grma
Berberis ottawensis "Superba"
Višina: Več velikosti

Od: 27,89

Splošni opis vrste

Češmin “Superba” ali Berberis ottawensis “Superba” je vrsta grma, ki izvira iz družine Berberidaceae. Gre za okrasno rastlino, ki je priljubljena zaradi svojih atraktivnih lastnosti. Grm ima gosto pokončno rast in doseže višino do 4 metre. Listi so majhni, ozki, temno rdeči. V času cvetenja, običajno spomladi, Berberis ottawensis “Superba” razvije privlačne viseče grozde rumenih cvetov, ki dodajo barvitost vrtu. Po cvetenju se lahko pojavijo majhni, okrogli rdeči plodovi, ki še dodatno prispevajo k dekorativnosti rastline. Poleg tega ima grm privlačno jesensko barvo listov, ki lahko preide v odtenke rdeče, oranžne ali vijolične barve.

Šifra: 328104-10 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Splošni opis vrste:

Češmin “Superba” ali Berberis ottawensis “Superba” je okrasni grm. S svojo pokončno rastjo in majhnimi, ozkimi zelenimi listi predstavlja privlačno dopolnitev vrtu. Cveti spomladi, ko se razvijejo viseči grozdi rumenih cvetov, ki jim sledijo majhni rdeči plodovi. Jeseni rastlina očara s prehodom listov v različne odtenke rdeče, oranžne ali vijolične barve.

Primerno okolje:

Ta vrsta je precej odporna in dobro uspeva v različnih vrstah tal. Najbolje uspeva na sončnih ali polsenčnih mestih. Češmin potrebuje zmerno vlažno okolje z dobro odcednimi tlemi. Grm se dobro prilagaja različnim vremenskim razmeram, kar ga dela primernega za različne vrtne postavitve.

Skrb za drevo:

Skrb za češmin “Superba” je precej enostavna. Redno zalivanje je pomembno, zlasti v sušnih obdobjih. Gnojenje spomladi lahko spodbudi zdravo rast in cvetenje. Občasno obrezovanje pomaga ohraniti želeno obliko grma in odstraniti morebitne poškodovane ali odmrle veje. Rastlina je običajno odporna na bolezni in škodljivce.

Rast drevesa:

Berberis ottawensis “Superba” ima zmerno hitro rast in postopoma doseže svojo polno velikost. Zraste do višine  3 do 4 metre, v širino pa se lahko razširi od 2 do 4 metre. Redno opazovanje rasti bo pomagalo pri prilagajanju morebitnih potreb po obrezovanju ali drugi skrbi. Rastlina bo postopoma razvila močan koreninski sistem in gosto vejevje. 

Presajanje:

Presajanje najbolje izvajamo spomladi ali zgodaj jeseni. Pomembno je, da izberemo primerno mesto za presajanje, kjer bo rastlina imela dovolj prostora za rast. Pri presajanju je treba paziti, da ohranimo čim večji del koreninskega sistema. Po presaditvi rastlino dobro zalijemo in ji zagotovimo ustrezno nego, da se hitreje prilagodi na novo okolje.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Latinsko ime

Vrsta rastline

Višina rastline

, , ,

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,

Latinsko ime

Vrsta rastline

Višina rastline

, , ,

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,