Popust 5%

Cipresa ameriški klek “Smaragd”
Thuja occidentalis "Smaragd"
Višina: 80 - 100 cm

Original price was: 39,00€.Current price is: 35,91€. 34,11

Ameriški klek “Smaragd” ali Thuja occidentalis “Smaragd je počasi rastoče in oblikovano zimzeleno drevo. Priljubljene oblike so stožci, krogle, krogle na steblu in več krogel oziroma stebel. Ameriški klek “Smaragd”.ali Thuja occidentalis “Smaragd je srednje velika, počasi rastoča zimzelena grmovnica. V višino lahko zraste do 6m, v širino pa do 1,5m. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Veje so kratke, gosto razraščene in široko razprte. Njene iglice so goste, luskaste, rombaste in živo, temno-zelene. Je nezahtevna grmovnica, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal. Posebej dobro uspeva na suhih in odcednih tleh.

Opis

Ameriški klek “Smaragd” ali Thuja occidentalis “Smaragd je počasi rastoče in oblikovano zimzeleno drevo. Ameriški klek “Smaragd”.ali Thuja occidentalis “Smaragd je srednje velika, počasi rastoča zimzelena grmovnica. V višino lahko zraste do 6m, v širino pa do 1,5m. Krošnja je izredno enakomerna, gosta in ozko formirana. Veje so kratke, gosto razraščene in široko razprte. Njene iglice so goste, luskaste, rombaste in živo, temno-zelene. Je nezahtevna grmovnica, ki dobro uspeva na vseh vrstah tal. Posebej dobro uspeva na suhih in odcednih tleh.
Thuja “Smaragd” izredno dobro prenaša rez in je zaradi tega primerno drevo za žive meje, kot različna oblikovana drevesa, kot so krogle, stožci in žive meje. Dobro uspeva tudi v okrasnem loncu, kjer lahko preživi celo svoje življenje.

Primerno okolje

Ameriški klek “Smaragd” ali Thuja occidentalis “Smaragd, je izredno odporna vrsta na različne podnebne razmere. Dobro prenaša urbani zrak in je uspeva tudi v industrijskih okoljih. Posebej dobro uspeva na bogatih tleh in sončnih legah. Zaradi svoje počasne rasti in manjše, grmičaste rasti je primerna za vse vrste prostorov, kot tudi za dolgoletno rast v okrasnem loncu.

Skrb za drevo

Ameriški klek je nezahtevno drevo, kar se tiče nege. Thuja “Smaragd” izredno dobro prenaša rez in je primerno drevo za različne topiar oblike. Najprimernejši čas za obrezovanje je od sredine aprila do konec avgusta..

Rast drevesa

Rast Ameriškega kleka je ker gre za oblikovano rastlino, počasna. Pričakovan letni prirast je nekaj centimetrov, za katerih pa lahko cipreso z obrezovanjem ponovno znižamo.

Presajanje (posajanje drevesa)

Zaradi svoje ne prehitre rasti ter možnosti obrezovanja je primerna tudi za večletno rast v loncu.

Višina drevesa

Drevo je oblike pom pom, kar pomeni da ima več krogel na steblu. Visoko je med 80 in 100 cm.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

, ,

Barva listov / Iglic

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Hitrost rasti

Oblika rastline

Lega

, ,

Barva listov / Iglic

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost