Octovec – Rhus typhina “dissecta” | razvejana oblika
Rhus typhina
Višina: Več velikosti

Od: 136,90

Splošni opis vrste

Octovec je srednje hitro rastoč listopadni grm, značilen po velikih večplastnih listih. Poleti ustvari bujno zeleno ozadje, ki pozimi pokaže izjemno odpornost. Jeseni se njegovi listi prelevijo v čudovite odtenke rdeče, oranžne in vijolične. Z izjemno prilagodljivostjo na različna tla in ljubeznijo do sonca ali polsenčnih mest postane odlična izbira za estetske vrtne ureditve. Minimalna skrb, kot je zmerno zalivanje in občasno obrezovanje, ohranja zdravo in privlačno podobo rastline.

Šifra: 142102-10 Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

Splošni opis vrste

Octovec ali Rhus typhina, podvrsta “dissecta” predstavlja izjemno privlačen listopadni grm oziroma manjše drevo, značileno po svojem velikem, večplastnem listju ter barviti jesenski preobrazbi. Srednje hitro rastoč grm, domoroden v Severni Ameriki, je priljubljen zaradi svoje spektakularne pojave in trpežnosti.

Primerno okolje:

Octovec najbolje uspeva v dobro dreniranih tleh z nevtralno do rahlo kislo pH vrednostjo. Raje ima sončna ali polsenčna mesta, kjer lahko v celoti razvije svojo bujno rast.

Skrb za drevo:

Za ohranjanje zdravega videza octovca je ključno zagotoviti zmerno zalivanje in občasno obrezovanje. Cvetove in listje je mogoče poudariti s primerno uporabo gnojil.

Rast drevesa:

Rhus typhina je srednje hitro rastoč grm oz. manjše drevo, ki zraste do višine od 4 do 8 metrov. Tvori okroglo, široko obliko z razvejanimi vejami, ki pa lahko seže do širine od 4 do 8 metrov. S svojo razkošno rastjo ustvarja občutek bogatega okolja.

Presajanje (posajanje drevesa):

Pri sajenju izberite dobro drenirano zemljo in jo posadite na sončnem ali polsenčnem mestu. Najbolje uspeva, če presaditev izvedete spomladi ali jeseni, ko so temperature mile, kar olajša prilagajanje na novo okolje.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Latinsko ime

Vrsta rastline

Višina rastline

,

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,

Latinsko ime

Vrsta rastline

Višina rastline

,

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, ,