Popust 5%

Filodendron – Philodendron scandens
Philodendron scandens
Višina: Več velikosti

Od: 19,90

Splošni opis vrste

Filodendron ali Philodendron scandens spada v družino Araceae. Gre za plezalno rastlino, ki je priljubljena zaradi svojih privlačnih zelenih listov in nezahtevne narave. Ta vrsta filodendrona izvira iz tropskih področij Srednje in Južne Amerike. Philodendron scandens plezalna rastlina z značilnimi, velikimi zelenimi listi. Njeni listi so sijajni, srčaste oblike in izžarevajo čudovit tropski videz. Rastlina tvori dolge poganjke, ki se razraščajo in plezajo, kar omogoča, da se uporablja kot dekorativni element v notranjih prostorih ali na terasah.

Šifra: 135101-99 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Splošni opis vrste

Philodendron scandens je plezalna rastlina z značilnimi, velikimi zelenimi listi. Njeni listi so sijajni, srčaste oblike in izžarevajo čudovit tropski videz. Rastlina tvori dolge poganjke, ki se razraščajo in plezajo, kar omogoča, da se uporablja kot dekorativni element v notranjih prostorih ali na terasah.

Primerno okolje

Philodendron scandens se odlično počuti v notranjih prostorih, saj ne potrebuje neposredne sončne svetlobe in uspeva pri sobni temperaturi. Je priljubljena izbira za okrasitev domov, pisarn ali trgovin.

Skrb za rastlino

Skrb za Philodendron scandens je enostavna. Rastlina potrebuje zmerno zalivanje, pri čemer je treba paziti, da se tla ne preveč posušijo. Prav tako bo koristilo, če jo občasno poškropite z vodo, da ohranite visoko vlažnost okoli njenih listov. Redko je dovzetna za škodljivce in bolezni.

Rast rastline

Philodendron scandens je zmerno hitro rastoča rastlina, zlasti v ugodnih pogojih. Njeni poganjki se bodo podaljšali in širili, kar omogoča, da se prilagaja različnim okoljem.

Višina rastline

Ta vrsta Philodendrona ima sposobnost dolgega plezanja in se lahko raztegne precej visoko, vendar jo lahko obrezujete, da ohranite želeno višino. Odrasle rastline običajno dosežejo višino med 1 in 2 metra.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Višina rastline

, , , , ,

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

Vrsta rastline

Višina rastline

, , , , ,

Oblika rastline

Vrsta vzgoje

Zemlja

,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Barva listov / Iglic

Čas cvetenja

Občutljivost rastline

Prostorska primernost