Popust 5%

Slonova noga
Beaucarnea recurvata
Višina: 100 - 125 cm

366,61 348,28

Beaucarnea recurvata je sočna rastlina, ki izvira iz Mehike, kjer je zaščitena, in drugih držav Srednje Amerike. V naravi lahko doseže višine do 10 metrov, ko pa ga posadimo v lonec, je redko, da preseže meter ali meter in pol, čeprav s to višino v notranjosti velja za eno visokih sobnih rastlin in pravzaprav, se široko uporablja kot okrasna rastlina.

Njegova najznačilnejša značilnost je, da ima malo vej in da se njegovo deblo, ki se razširi ob vznožju, osupli, tako da daje prostor vodnim rezervam rastline, s čimer daje sloni nogi svojo posebno obliko in To je ime. Njeni listi so tanki in dolgi, padajo proti tlom z nekaj ukrivljenosti in so zelo lepe intenzivne zelene barve. Rastlina lahko ustvari majhne svetle barve cvetov, čeprav za to potrebuje veliko let, približno 10 let.

Rok dobave 1 – 3 dni

Šifra: 21011184100-102010330 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Slonova noga Je zelo počasi rastoča rastlina, vendar je kljub temu zanjo zelo enostavno skrbeti, kot to velja za številne sukulente. Če ste novinec, ki skrbi za rastline, je večina sukulentov rastlin, ki imajo zelo prepoznavne slabosti in ki vzdržijo neprevidnost pri negi. Naravna klima te rastline je puščava, zato si ni težko predstavljati, da gre za vrsto, ki je hvaležna, da prejme veliko svetlobe. Prenaša lahko lokacije, kjer ne prejema neposredne svetlobe, zato se uporablja kot sobna rastlina, vendar bo zdravje vaše rastline veliko boljše, če jo postavite poleg zelo svetlega okna. Prekomerno namakanje je ena izmed velikih slabosti večine sukulentov. Te rastline niso pripravljene sprejemati velikih količin vode, zato bodo izpostavljenosti zelo visoki vlažnosti povzročile gnilobo korenin in stebel, rastlina pa bo umrla ali umrla. Če ga ne zalivate pretirano, se prepričajte, da ima dobro drenažo in počakajte, da se zgornja plast njegove podlage posuši, preden jo znova zalivate. ruga pomembna nevarnost za slonovo nogo je mraz, kar je še en razlog, da rastlino običajno gojimo v zaprtih prostorih. Zaradi svoje puščavske narave Beaucarnea recurvata ne prenese temperature pod 10 ° C. Ker je rastlina počasi rastoča, potrebuje zelo malo gnojila. Z enim naročnikom na mesec v toplih mesecih ji bo to dovolj. Poleg tega je priporočljivo, da vedno uporabljate takšno, ki je organsko ali naravno. Tukaj razlagamo, kako narediti domače organsko gnojilo za rastline.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Višina rastline

Oblika rastline

Zemlja

, ,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Velikost listov / iglic

Plodovi

Zahtevnost za vzdrževanje

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, , , , ,

Vrsta rastline

Višina rastline

Oblika rastline

Zemlja

, ,

Lega

,

Voda

Tip sajenja

Hitrost rasti

Končna višina rastline

Končna širina krošnje

Oblika listov / iglic

Velikost listov / iglic

Plodovi

Zahtevnost za vzdrževanje

Občutljivost rastline

Prostorska primernost

, , , , ,