Paket krog (XL) – Oljka na steblu

259,90

Sestavljen paket Oljka na steblu je primeren za ozelenitev in dekoracijo terase, balkona, vhoda ali kakšnega drugega prostora v vašem domu ali podjetju. Paket je sestavljen iz Oljke na steblu in kvalitetnega okrasnega lonca. Strokovna zasaditev je narejena iz drenažne plasti za odtekanje odvečne vode ter plasti zemlje. Drenažna plast in zemlja pa sta ločeni s tkanino, ki preprečuje spiranje zemlje. Drevesu dodamo zemljo, minerale in gnojila, tako da lahko rastlina v dekorativnem loncu dobro uspeva več let. Na vrhu je dodana še zaključna plast okrasnega lubja, ki ima estetsko funkcijo, hkrati pa dodatno zadržuje vlago v zemlji. Paket je primeren za sončne, polsenčne in senčne lege.

Celotna višina paketa skupaj z loncem je 170 – 200 cm. Paket je sestavljen iz:

  • Oljka na steblu
  • okrasnega lonca Ares 60
  • drenažne plasti
  • obogatene zemlje z minerali
  • gnojila
  • okrasnega lubja

*Fotografija prikazuje primer paketa, ker je vsako drevo edinstveno so možna odstopanja od le te. Razlike so lahko v obliki krošnje, stebla, barve iglic, število listov, cvetov, itd…

Opis

Paket

Okrasno drevo je posajeno v dekorativen lonec, kjer najprej naredimo odprtino za odtekanje odvečne vode. S tem prepreprečimo morebitno preobsežno zalivanje in posledično gnitje korenin. V loncu nato pripravimo drenažno plast, na njo pa vkomponiramo vodo-prepustno tkanino. Tkanina služi kot prepreka, da z vodo ne odteka tudi zemlja. Na tkanino dodamo plast zemlje, gnojila in minerale, da dobi rastlina poleg zemlje še dodatna hranila. Nato v dekorativen lonec postavimo okrasno drevo, ki ga obložimo z zemljo ter minerali. Minerali s v trdni obliki in se počasi sproščajo s pomočjo zalivanja. Na vrh zemlje dodamo še plast okrasnega lubja, ki služi kot estetski zaključek, hkrati pa zadržuje vlago v zemlji.

Skrb za drevo

Drevo je potrebno primerno zalivati in skrbeti, da le to ni premalo ali preveč zalito. V primeru da je drevo preveč zalito lahko privede le to do gnitje korenin in posledično do odmrtja rastline. Podrobna navodila glede nege rastline prejmete ob nakupu paketa.

Dostava

Sestavljene pakete vam lahko dostavimo do vašega doma ali v podjetja kjerkoli po Sloveniji. Ob zaključku nakupa vnesete naslov za dostavo in sistem vam avtomatsko preračuna ceno dostave. Med možnostimi lahko izberete tudi vnos v stanovanje, na teraso, na balkon oziroma v podjetje.

Dodatne informacije

Barva lonca

Višina paketa

Velikost lonca

Barva lonca

Višina paketa

Velikost lonca