Akcija!

vrtnice – okvir
Rosa
Višina: 150 - 200 cm

Original price was: 309,90€.Current price is: 278,91€.

Vrtnica ali Rosa je majhna, pokončno rastoča, listopadna, grmovnica. Zraste do enega metra v višino in do približno enega metra v širino. Na kratkih in pokončnih vejah so dišeči cvetovi skledaste oblike. Vrtnica je priljubljena in razširjena mnogocvetnica, kateri cvetovi rastejo v socvetjih. Vrtnice cvetijo od maja do septembra. Cvetovi so različne barve, glede na podvrsto rastline. Njeni listi so pri večini vrst temno zelene barve in pernato sestavljeni. Njena posebnost je tudi bodičasto in manjše trnje. Za vrtnarje in cvetličarje vrtnica predstavlja kraljico med cvetlicami. Večina vrtnic je dobro prezimnih in uspevajo tudi v kontinentalnem podnebju.

S pomočjo ogrodja so oblikovane v okvir.

Šifra: 419100-2017 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Vrtnica ali Rosa je majhna, pokončno rastoča, listopadna, grmovnica. Zraste do enega metra v višino in do približno enega metra v širino. Na kratkih in pokončnih vejah so dišeči cvetovi skledaste oblike. Vrtnica je priljubljena in razširjena mnogocvetnica, kateri cvetovi rastejo v socvetjih. Vrtnice cvetijo od maja do septembra. Cvetovi so različne barve, glede na podvrsto rastline. Njeni listi so pri večini vrst temno zelene barve in pernato sestavljeni. Njena posebnost je tudi bodičasto in manjše trnje. Za vrtnarje in cvetličarje vrtnica predstavlja kraljico med cvetlicami. Večina vrtnic je dobro prezimnih in uspevajo tudi v kontinentalnem podnebju. Čez zimo priporočamo, da se rastišče zavaruje z smrekovimi vejami ali zastirko pred vplivom prevelikega mraza.

Primerno okolje

Vrtnica ali Rosa dobro uspeva na sončnih legah. Je nezahtevna vrsta, primerna tudi za urbano okolje. Ne mara prevlelike izpostavljenosti vetru. Rada ima bogata in globoka tla.

Skrb za drevo / rastlino

Vrtnica ali Rosa je nezahtevno drevo. Zaradi ozke, stebraste oblike ne potrebuje oblikovanja krošnje. Sicer relativno dobro prenaša rez in jo lahko v spomladanskem času obrezujemo in oblikujemo po naših željah..

Rast drevesa / rastline

Vrtnica je zmerno hito rastoča grmovnica, ki raste počasneje na senčnih in polsenčnih legah kot na sončnih rastiščih.

Presajanje (posajanje)

Vrtnica dobro prenaša presajanje. Ker ne raste prehitro, je primerna tudi za večletno rast v loncu oziroma manjših vrtovih.

Višina drevesa / rastline

S pomočjo ogrodja so oblikovane v okvir.

Opomba

*Na fotografiji je vzorčna rastlina, ki jo naročite in lahko od dejanske rastline variira. Rastline so naravne in med prikazano in kupljeno rastlino so lahko manjše razlike v velikosti, vegetaciji, številu listov, vej, cvetov, obliki rasti itd…

Vse rastline so posajene v plastične, sadilne lonce. Okrasni lonec ni vključen v ceno in ga morate naročiti dodatno.

Dodatne informacije

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Oblika rastline

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

, , ,

Čas cvetenja

, ,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja

Vrsta rastline

Tip rastline

Višina rastline

Oblika rastline

Barva listov / Iglic

Barva Cvetov

, , ,

Čas cvetenja

, ,

Zahtevnost za vzdrževanje

Plodovi

Prezimnost

Temperatura prezimnosti

Prostorska primernost

, , , , , ,

Tip sajenja